21 Kasım 2022 Pazartesi

SONBAHAR KİTAPLARI

 Her şeyin sonu gibi yine bir sonbahar. Yeni bir sonbahar. Yeniden ağaçlar yapraklarını döktü yeniden yağmurlar yağmaya başladı ve yeniden toprak nefes almaya başladı. Her sonbahar insana hüzün verir aslında. Havanın kapalı olması sanki insanın evden çıkmaması battaniye altında saatlerce amaçsız yatması için tasarlanmıştır. Sonbahar mevsimi her ülkede her şehirde her köyde her kasabada güzeldir. Her şehrin kendine güzel bir sonbahar manzarası vardır. Odanızdan baktığınız manzara resmedildiğinde sarı, kahverengi rengin bol bol kullanıldığı bir tabloya dönüşür. Rüzgarın sesi eşliğinde bir kahve yaparsın ve en sevdiğin kitabını okumaya başlarsın. Velhasıl güzel mevsimdir sonbahar. Hazan mevsimi der bir çoğu bir çoğu hüzün mevsimi der. Ama manzarasıyla, havasıyla, yağmuruyla yenilenmeye ve arınmaya başlayan doğasıyla bambaşkadır. İşte bu mevsimin ruhunu yansıtan okurken
sizi motive edebilecek bir kaç kitap önerisinde bulunmak isterim. 

1- Güz Sancısı - Yılmaz Karakoyunlu

Türkiye tarihinin karanlık sayfalarından olan 6-7 Eylül olaylarını konu alıyor. Azınlıkların ülkeyi terk edişi, yaşanan hayal kırıklıklarını konu alıyor. Roman çabuk okunabilen ve sürükleyici.

 2- Şişhaneye Yağmur Yağıyordu - Haldun Taner

50'li yılların Beyoğlu ve Şişhane'sinin koşturmacasını resmeden ve İstanbul'u sonbaharda sevenler için güzel bir tercih olabilir.

3- Eylül - Mehmet Rauf

Türkiye tarihinin ilk psikolojik romanıdır Eylül. Çok betimlemesi olan kitapta gerçekten o anları yaşıyormuş hissine kapılmayı seviyorsanız mutlaka okumalısınız.

4- Huzursuzluğun Kitabı - Fernando Pessoa

İsmi huzursuzluğun kitabı olsa da huzura ereceğiniz bir kitap. Tavsiye ederim.

5- İmkansızın Şarkısı - Haruki Murakami

Japon edebiyatının en çok okunan yazarlarından biri olan Haruki Murakami'nin bu ktabında iki erkek bir kadının aşk üçgeni ve arkadaşlık ilişkileri sorgulanıyor. Okumanızı tavsiye ederim. Sonbaharda okunabilecek ve sizi değişik dünyalara, bakış açınızı sorgulayabilecek bir kitap.