16 Ocak 2023 Pazartesi

MEGAN - FİLM




Uzun süredir korku ve gerilim filmleri bu kadar kısır döngüye girmemişti. Kendini tekrar eden konular, yaratıcılıktan zerre kadar nasibini alamamış senaryolar gibi. Bu yüzden kendimde bir korku filmi sever olarak çoğu zaman aradığımı bulamıyorum. 
Netflix, Amazon prime, Disney plus gibi geniş bir arşiv sunan streaming hizmetleri sayesinde film, dizi, belgesel, mini diziler izliyoruz. Zaman zaman güzel ama çoğu zaman vasat ve üstü fimlerlede karşılaşabiliyoruz. 
Yine de sinemada izlenen filmin keyfini hiç bir şeyde bulamıyoruz. Burnumuza tüten patlamış mısır kokusu ve kocaman salonlarda kalabalık kişilerle aynı heyecanı, aynı duyguları hissetmek paha biçilmez. 

Megan filmi Akela Cooper'ın senaryosundan Gerard Johnstone tarafından yönetilen ve başrollerini Allison Williams ve Violet McGrawIn paylaştığı bilimkurgu korku filmi. 
Filmdeki Megan karakteri günümüz teknolojisinde yapılabilecek bir oyuncak. Filmin başlarında bu oyuncağa sahip olacak çocukları yapay zeka sayesinde eğitmesi, arkadaşlık yapması vurgulanıyor. Ancak filmde etik değerlere de alttan alta göndermeler söz konusu. Travma yaşayan bir çocuğun robottan bir oyuncak yerine duyguları olan birine ihtiyaç duyması gerektiği vurgulanıyor. 
Film bir korku filminden çıkıp etik sorgulayan bir hal alıyor. En azından ben filmi izlerken böyle hissettim. İnsanoğlunun yas dönemini de yaşaması gerektiğini ve bu dönemle başa çıkması gerektiğini sunuyor. 
Filme dair çok spoiler vermeyeceğim. Filmde eskiden beri izlediğimiz Chucky'e de göndermeler mevcut. Oyunculuklar gayet güzel. Aile olmanın önemi ve bir robotun ne kadar mükemmel olsa da hiç bir zaman bir insanın yerini alamayacağı güzel anlatılmış. Filmi eğer bahsettiğim şekilde ve  başka bir gözle izlediğinizde filmden keyif alabilirsiniz. Yoksa her zamanki klişe bir bilimkurgu korku filminin ötesine geçemeyebilir. 

İyi seyirler...