20 Mart 2018 Salı

THE GLASS CASTLE - CAMDAN KALE


the glass castle konusu ile ilgili görsel sonucuYaklaşık 21,7 milyon dolar bilet gişesi olan bir film Camdan Kale yada orjinal adıyla The Glass Castle. Ailenin çocuklar üzerindeki tartışmasız etkilerini son derece net görülebilecek bir film. Aslında bizim eski Yeşilçam filmlerini de andırıyor gibi. Duygusallık, hislerin dışa vurumu, belli belirsiz nefret, sevgi, adı konulamamış bir bağ. Hepsini bu filmde bulmak mümkün.

Film gerçek bir hikayeden esinlenilmiş olup filmin sonunda ailenin gerçek kahramanlarıyla tanışma fırsatı sunmuşlar. Baba rolündeki Woody Harrelson ki Emmy ödüllü aktördür kendisi ve baba rolünü çok güzel oynamıştır. Sarhoş, alkol bağımlısı bir babayı canlandıran Harrelson kensinlikle filmdeki ana karakterdir. Kızıyla olan ilişkisi, çocuklarıyla olan sempatik şakalaşmaları ve elbette eşine olan sadakati dikkatleri üzerine çekmesi için çok geçerli sebeplerden bazıları. Yanlış hatırlamıyorsam 2002 yılında Londra'da da alkollü bir şekilde taksi şöförüne saldırdığını ve tutuksuz yargılandığını biliyorum. Ancak role bu kadar yakışan ve benimseyebilen yegane aktörlerdendir herhalde. Anne rolündeki Naomi Watts harika bir performans sergilemiş yeniden. Genelde gerilim, korku filmlerinde görmeye alışık olduğumuz Watts'ı bu sefer ilgisiz bir anne rolünde görmek şaşırttı doğrusu. Tabiki filmde Gizli Dünyalar filmiyle Oscar kazanan Brie Larson'uda atlamamak gerekiyor. Bu filmde de gayet başarılı bir oyunculuk sergilemiş. Film gerçek hayatta Jeannatte Walls'ın hayat hikayesi olup, kitabı Amerika'da 261 hafta boyunca New York Times'ın best sellerı olmuştur. Kitabın filmininde uyarlanması tabi ki biz okur severler ve film takipçileri tarafından ayakta alkışlanmalı.  Film boyunca aile değerlerini sorgulamak kaçınılmaz. Ancak bir babanın tüm yokluklara rağmen çocuklarına kattığı değer bambaşka.

Noel hediyesi olarak parası olmadığı için bahçeye çıkıp çocuklarına yıldız satın aldığını söylemesi ve buna inandırması da takdire şayan bir hareket doğrusu.

Film boyunca bir ailenin dramını iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Filmde soru işareti olarak kalan babanın annesinin bir tacizci anne olması dışında akıcı bir senaryoya sahip izlenilmesi gereken bir biyografi filmi.

Filmi izleyecekler için iyi seyirler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder