6 Şubat 2014 Perşembe

ALGA SANAT CAFE'DE FLAMENKO GECELERİ


İzmirde yaşayanlar hep İstanbuldaki gece yaşantısına özenir. 7 yıl İstanbulda yaşamış bir İzmirli olarak diyebilirim ki çok daha iyi mekanları İzmirde de bulmak mümkün. İzmir’e geri dönüş yaptıktan sonra bir kaç mekanı gezme fırsatı buldum. İzmir’den ayrılalı 12 yıl olduğu için 17 yaşında çok fazla alkollü mekanlara gidemiyorduk malum. O yüzden de İzmir barları, kafelerine uzak kalmışız. Ne gördüysek İstanbul’da gördük. İstanbul ile de ilgili çok güzel şeyler yazacağım ileride. 
Gelelim İzmir’de yakın bir arkadaşımın tavsiyesiyle gittiğim ve büyüleyici bir gece yaşadığım Alga Sanat Cafe. İzmir’i bilenler hemen anlayacaklardır yerini hemen Alsancak Kıbrıs Şehitler caddesinin liman tarafına doğru giderken sonlara doğru sağda bulunuyor. Dışardan bakıldığında bildiğin pastane. İçerinin dekoru göz yormuyor aksine sadeliği hoşunuza bile gidiyor belli bir zamandan sonra. Yemeklere gelince Pizzası Alga mix adı altında çok başarılı. Şarap ile de iyi gidiyor. Asıl güzel olan Çarşamba ve Cuma günleri yapılan Flamenko geceleri. O güzel şarabınızı yudumlarken ve yemeğinizi yerken ruhunuzu okşayan, içinizi bir garip hissettiren ve tüylerinizin diken diken olduğu anlar vazgeçilmeziniz olabilir. Hayretler içerisinde izleyeceğiniz profesyonel flamenko şarkıları ve dansı sizi bir an İzmirden  alacak ve İspanya’ya götürecek. Çok geç saatlere kadar da durmak zorunda bırakmıyor her şeyi tadında bırakıyor mekan saat 22:30-23:00 en geç bitmiş oluyor flamenko gecesi. Ardından blues ve jazz şarkıları ve yine canlı tabii ki piyano ve saksafon eşliğinde geceye devam etmek isteyenler için iyi bir seçenek. Ayrıca çalışanların güleryüzlü ve hızlı servisi de sizi mutlu edecek nedenlerden olacaktır.
Şunu da eklemekte fayda var. Rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim. Çok büyük bir mekan olmadığı için illa gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder