12 Ağustos 2014 Salı

İTALYA'DA MODA OKUMAK


İtalya hakkında nedense çok yazı yazasım geliyor. Bu Akdeniz ülkesine aşık mıyım neyim anlamıyorum. Gerçekten beni her yönüyle her karesiyle etkileyen bir ülke İtalya. Belki de bize çok benzediğinden dolayıdır ki kendimi evimde gibi hissedebildiğim nadir ülkelerden.

İtalya için modanın kalbi denilebilir bence. Evet Paris'te moda açısından çoğu otorite tarafından kabul görmüştür ancak nedense Paris'in sokaklarında şık giyimli, değişik tarzda insanlar bulmak neredeyse imkansız. Belkide eskiden öyleydi ama şu an değil. Paris tamamen büyük bir metropol ve İstanbul'un bir başka versiyonu gibi geliyor bana. Tamamen koşuşturmacadan, trafikten ibaret bazı zamanlarda. Gelelim İtalya'da moda okumak isteyen arkadaşlarımıza, gerçekten iyi bir modacı olmak istiyorsanız İtalya doğru bir seçim olacaktır. Hem yaşamak için fazlasıyla Avrupa dışı olanaklara sahip, yani gece hayatı, yeme-içme kültürü ve insan yardımseverliği açısından hem de okumak için gayet iyi imkanlara sahip bir ülke. İsterseniz üniversite, isterseniz yükseklisans olarak farklı alanlarda farklı staj imkanlarına sahip bir çok program bulabilirsiniz. Bu arada küçük bir ayrıntı bazı okullar küçük yarışmalar düzenleyerek birinci, ikinci ve üçüncülere belli başlı burslarda veriyorlar. Kendinize güveniyorsanız bence bu da iyi bir seçenek olabilir. İtalyadaki tasarım ve moda okullarında verilen eğitimler diğer eğitimlere göre daha çok yeteneklere ve pratiklere bağlı olduğu için üniversitelerin genelde anlaşmalı olduğu firmalar var. Bazı dönemlerde hazırlayacağınız ödevler defilelerde sergilenebiliyor bile. Bu da daha okulunuz bitmeden iş teklifleri almanıza neden olabiliyor.

Aşağıda bazı okulların isimlerini ve tanıtımlarını bulabilirsiniz. Şimdiden İtalyada moda okumak isteyen genç girişimci tasarımcı arkadaşlarıma başarılar dilerim.

http://www.academix.com.tr/yurtdisinda-master-mba/italyada-master-naba.aspx

http://www.academix.com.tr/yurtdisinda-master-mba/italyada-master-polimoda.aspx

http://www.academix.com.tr/yurtdisinda-master-mba/italyada-master-istituto-marangoni.aspx

http://www.academix.com.tr/yurtdisinda-master-mba/italyada-master-scuola-politecnica-di-design-spd.aspx

http://www.academix.com.tr/yurtdisinda-master-mba/italyada-master-istituto-superiore-di-design-isd-napoli.aspx

http://www.academix.com.tr/yurtdisinda-master-mba/italyada-master-milano-fashion-institute.aspx




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder