27 Kasım 2018 Salı

HOW TO MAKE A TABLETOP CHRISTMAS TREE





 Source : https://www.youtube.com/watch?v=ghM8m6Or1yM

19 Kasım 2018 Pazartesi

Bohemian Rhapsody - BİR EFSANENİN DOĞUŞU




Sinema mevsimi açıldı diyebiliriz. Normalde sinemanın mevsimi olmaz da yine de güzel havalarda açık yerlerde gezmek yerine sinemaya gitmek pek tercih edilmez. Havanın yağmurlu ve puslu olması haftasonu yapılacak aktiviteleri kısıtlamış olsa da sinema her zaman iyi bir seçim ve hayat kurtarıcı oluyor benim için. Film piyasasında bu ara bir çok biyografi filmleri çekilmeye başladı. Bunun bir moda olmaması ve kalıcı olmasını temenni ediyorum. Whitney Houston, Freddie Mercury, Müslüm Gürses, Editf Piaf, Amy Winehouse ve ismini hatırlayamadığım bir çok ünlünün biyografi filmlerini izledim ve hepsinden ayrı ayrı etkilendim.
Hafta sonu uzun zamandır izlemeyi istediğim Bohemian Rhapsody filmine gittim. Öncelikle bir belgesel kıvamında bir film değil ki bana yanlış bilgiler verilmişti daha önce. Bu yüzden öncelikle bunu söyleyerek başlamak isterim. Queen grubunun doğuşundan 1986 yılındaki Wembley stadyumundaki Live Aid konserine kadar ki kısmı işlemiş film. Bir müzik grubunun yükselmesi, dağılma süreci ve tekrar toparlanma süreci anlatılmış filmde. Freddie Mercury'nin hayatı denilemez tam anlamıyla ama Queen grubunun biyografisi demek mümkün. Freddie Mercury'nin hayatına dokunanlar, dostları, dost sandıkları ve ailesininde anlatıldığı filmde oyunculuklar muhteşemdi. Uzun bir uğraş sonucu seçildikleri çok belli olan oyuncular gerçek hayattaki kişilerle neredeyse birebir uyuşuyor. Yönetmenliğini Bryan Singer'ın yaptığı filmde Freddie rolünde başarılı oyunculardan Rami Malek, Brian May rolünde Gwilym Lee, Roger Taylor rolünde Ben Hardy, Hohn Deacon rolünde Joseph Mazzello ve Mary Austin rolünde Lucy Boynton'ı izliyoruz.
Klişe müzik yapmayan, kalıplara sığmayan tarzıyla efsane olmayı başarmış rock tarihine yeni bir sayfa açmış bir grup Queen. Freddie öncelikle kendine inanan, benliğini kabul etmiş ve kabul ettirebilmiş, hafif melankolik kişiliğiyle efsane olmayı başarmış.
Bohemian Rhapsody aslında bir başarı hikayesi. Filme sadece Freddie Mercury'nin kimliği, aşkları, uyuşturucu partileri ve amansız hastalığa yakalanma sebepleri arayarak izleyecekseniz sakın vakit kaybetmeyin çünkü film bunları size vermeyecek.

MÜSLÜM - BİR BABANIN BİYOGRAFİSİ






Türk sineması her geçen gün kendini geliştiriyor. Komediler, mizah, korku, gerilim, dram, vb.. senaryolar uyarlanarak çok başarılı işler çıkarılabiliyor. Tam aksini de söylemek mümkün. Vakit kaybından başka bir şey olmayan, oyunculuk yönünden sıfır olan filmlerde yapılmıyor değil. Hatta çok fazla olduğu da söylenebilir.

 Müslüm Gürses bir diğer adıyla Müslüm baba filmi etkileyici ve ayakta alkışlanacak oyunculukla süslenmiş. Bir insan düşünün hiç baba olamamış ama milyonlarca insan ona baba demiş. Sanırım filmde beni en etkileyen sahne Muhterem hanımla yaşadığı 'Baba' diyaloğuydu. Çok başarılı oyuncular seçilmiş. İyi ki de öyle olmuş. Timuçin Esen , Zerrin Tekindor, Erkan Can, Ayça Bingöl, Şahin Kendirci gibi başarılı oyuncuları bir arada görebildiğimiz filmde herkesin rollerini özümsediği o kadar belli ki bunu anlatmak gerçekten zor.

 Biyografi filmlerini genelde Hollywood'tan izledik. Açıkçası Türkiye'de ya ilk yada ses getiren ilk biyografi Türk filmi Müslüm. Doğumundan ölümüne kadar yaşadığı travmalar tek tek ince ince işlenmiş filmde. Zaten sonsuz saygı duyduğum bir sanatçıyken bir kez daha benzer duyguları yaşadım film sonrasında. Hem sağlık yönünden yaşadığı bir çok olumsuzluk hem de ailevi anlamda yaşadığı travmatik olaylar filmde çok güzel irdelenmiş. Müslüm filmi kapalı gişe oynuyor yaklaşık 4 haftadır. Türk filmlerine daima sahip çıkılması gerekliliğini her seferinde vurgulamıştım. Tabi seçici olmalıyız, tabi ki her film aynı tadı vermiyor. Ancak bir filmde bir değerden bahsediliyorsa, oyuncular özenle seçilmiş ise gitmemek için bir sebep yoktur diye düşünüyorum. Dinleyen dinlemeyen herkes Müslüm babanın şarkılarıyla dolu filmde gözleri sulanarak izlemiştir eminim. Rockçısı da rapçisi de popçusu da arabeskçisi de hepsi izleyici koltuğunda Müslüm baba dinledik o gün. Önemli olan da buydu aslında, bir çok kişiyi bir araya getirebilen bir değer olmak. Müslüm babada bunu zaten hakkediyordu. Yüreğinin güzelliği, aşkı, tutkusu, yaşadıkları ve yaşayamadıkları bu filmde bir bir anlatılmış.

 Bir filmden çıktığımızda önemli olan bize kattığı kazanımdır. Eminim herkes kendinden bir parçada olsa bir şeyler bulabilecek bu filmde. En azından durup hayatın ne kadar değişkenlere sahip olduğunu bir kez daha düşünecek. Yaşaması gerekeni o gün yaşayacak ve ertesi güne bırakmayacaktır. Sevgiyle..

13 Kasım 2018 Salı

DER ERFOLG EINES TÜRKISCHEN MÄDCHENS IN DEUTSCHLAND



Sinem Uraz singt von Halil Sezai den Song "İsyan". Das Publikum verstehen kein Wort, aber ist begeistert von der Stimme. "İsyan" ist ein sehr bekanntes Lied von Halil Sezai in der Türkei. Überzeugt Sie die Coaches? - The Voice of Germany 2018