19 Kasım 2018 Pazartesi

MÜSLÜM - BİR BABANIN BİYOGRAFİSİ






Türk sineması her geçen gün kendini geliştiriyor. Komediler, mizah, korku, gerilim, dram, vb.. senaryolar uyarlanarak çok başarılı işler çıkarılabiliyor. Tam aksini de söylemek mümkün. Vakit kaybından başka bir şey olmayan, oyunculuk yönünden sıfır olan filmlerde yapılmıyor değil. Hatta çok fazla olduğu da söylenebilir.

 Müslüm Gürses bir diğer adıyla Müslüm baba filmi etkileyici ve ayakta alkışlanacak oyunculukla süslenmiş. Bir insan düşünün hiç baba olamamış ama milyonlarca insan ona baba demiş. Sanırım filmde beni en etkileyen sahne Muhterem hanımla yaşadığı 'Baba' diyaloğuydu. Çok başarılı oyuncular seçilmiş. İyi ki de öyle olmuş. Timuçin Esen , Zerrin Tekindor, Erkan Can, Ayça Bingöl, Şahin Kendirci gibi başarılı oyuncuları bir arada görebildiğimiz filmde herkesin rollerini özümsediği o kadar belli ki bunu anlatmak gerçekten zor.

 Biyografi filmlerini genelde Hollywood'tan izledik. Açıkçası Türkiye'de ya ilk yada ses getiren ilk biyografi Türk filmi Müslüm. Doğumundan ölümüne kadar yaşadığı travmalar tek tek ince ince işlenmiş filmde. Zaten sonsuz saygı duyduğum bir sanatçıyken bir kez daha benzer duyguları yaşadım film sonrasında. Hem sağlık yönünden yaşadığı bir çok olumsuzluk hem de ailevi anlamda yaşadığı travmatik olaylar filmde çok güzel irdelenmiş. Müslüm filmi kapalı gişe oynuyor yaklaşık 4 haftadır. Türk filmlerine daima sahip çıkılması gerekliliğini her seferinde vurgulamıştım. Tabi seçici olmalıyız, tabi ki her film aynı tadı vermiyor. Ancak bir filmde bir değerden bahsediliyorsa, oyuncular özenle seçilmiş ise gitmemek için bir sebep yoktur diye düşünüyorum. Dinleyen dinlemeyen herkes Müslüm babanın şarkılarıyla dolu filmde gözleri sulanarak izlemiştir eminim. Rockçısı da rapçisi de popçusu da arabeskçisi de hepsi izleyici koltuğunda Müslüm baba dinledik o gün. Önemli olan da buydu aslında, bir çok kişiyi bir araya getirebilen bir değer olmak. Müslüm babada bunu zaten hakkediyordu. Yüreğinin güzelliği, aşkı, tutkusu, yaşadıkları ve yaşayamadıkları bu filmde bir bir anlatılmış.

 Bir filmden çıktığımızda önemli olan bize kattığı kazanımdır. Eminim herkes kendinden bir parçada olsa bir şeyler bulabilecek bu filmde. En azından durup hayatın ne kadar değişkenlere sahip olduğunu bir kez daha düşünecek. Yaşaması gerekeni o gün yaşayacak ve ertesi güne bırakmayacaktır. Sevgiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder