8 Kasım 2017 Çarşamba

ATATÜRK'E HEDİYE EDİLEN HALININ SIRRI

-Atatürk hayatta iken 1936 yılında Hindistanlı zengin bir kişi kendisini ziyarete geldi. Ve üzerinde saat simgesi bulunan bir halı hediye etti. 
   -Halının üzerindeki simgelere dikkatle bakıldığında saat 9.u 5 geçeyi gösteriyordu. Ve bu durum Atatürk’ün ölüm anı idi.
   -Şimdi Perapaas Oteli’nin  Atatürk’ün kaldığı 105 no’lu odası müze olarak kullanılıyor ve ve saat simgeli halı da orada bulunuyor.


     Tarih sahnesinde yaşananlar görüntüye böyle yansımış olsa da farklı olaylar da  sürüklüyordu insanları…
20 Şubat 1936 günü… Bugün Atatürk İstanbul’da Hükümet üyeleri ile birlikte çok önemli bir konuyu kendi şahsına yöneltilen suikast girişimini görüşecek tartışacak… Önceden geldiği Dolmabahçe Sarayında dinleniyor ve toplantı için hazırlıklarını sürdürüyor. Ankara’dan gelen tren ile Başbakan İsmet İnönü  Haydarpaşa istasyonunda karşılanıyor. O’nun için Pera Palas’ta yer bile ayrılmış.
    20 Şubat 1920 günü gecesi Atatürk’ün huzurunda başlayan toplantı, tartışmalar,ileri sürülen görüşler, gösterilen belgeler ortaya çıkması muhtemel gelişmelerin öğrenilmesi merakı ile sabaha kadar sürdü.  Emniyet Müdürü Şükrü Sökmensüer, Savcı Baha Arıkan, İktisat Bakanı Celal Bayar, Adalet Bakanı Şükrü Saraçoğlu, Dışişleri Bakanı Dr. Şükrü Saraçoğlu’da toplantıda hazır bulunmuştu.  Atatürk, kendisini öldürmeye yönelik olduğu ileri sürülen suikast olayı ile bütün kuşkularının giderilmesi için çalışıyordu. Ali Saip’in İstanbul’daki yakınlarına gönderdiği telgraflar bulundu. Kişilerle bütün bağlantıları araştırıldı.  Toplantıda dikkat çeken önemli bir husus vardı: İçişleri Bakanı Şükrü KAYA yoktu. İngiltere Elçisinin olayla ilgili bilgiler vermesinden sonra soruşturmanın bütün aşamalarını bizzat yürüten Şükrü Kaya toplantıya katılmamıştı.  O günlerde kulaklara fısıldanan bir görüşe göre: Bir zamanlar Kozan miletvekili olan Ali Saip’in İnönü ile olan yakın arkadaşlığı sonucu yeni kurulacak hükümette İçişleri Bakanı olma ihtimali vardı. Şükrü KAYA’da böylesi bir gelişmeden rahatsızdı. Ali Saip’in harcanması için bir tertip düzenlenmişti!. Bütün bu farklı görüşlerin içinde önemli bir husus daha vardı: 1909 yılında kurulan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar derneği, Şükrü KAYA’nın  ismini “masonlar listesi” içinde gösterdi.
     
      Bay X,dikkatlice baktı seccadeye…… İlgili görevlinin verdiği bilgiler kulaklarını çınlattı: “1935 yılının içinde Atatürk’ün İstanbul’a geldiği sırada Hindistan’dan gelen bir şahıs Atatürk’e bu seccadeyi vermiş. Atatürk’de kendisine verilen bu hediyeyi yakınında bulunan korumasına vermiş. Bu eser bize adı geçen korumasının yakınlarından geldi”.Halı büyüklüğündeki seccadenin kenarında fil şekilleri vardı. Ama orta yerde gül yaprağının dalları uzanıyor tam namaz kılarken alnın secdeye uzandığı yerde yuvarlak bir daire ve içinde bir saat şekli olduğu belli olan akrep ve yelkovan görüntüsü yer alıyordu. Latin rakamları ile yapılan saat 9.07’yi gösteriyordu. Üstelik de akrep ve yelkovanın bağlantı göbeğinden de on bir adet çubuk çıkıyordu.  Bahsi geçen on bir çubuk “kasım ayını” göstermiş olsa… Çünkü kasım ayı on birinci aydır.  Saatın da 9.07’yi göstermesi  Atatürk’ün gerçek ölüm anını gösterdiği konuyu araştıran kişilerce ileri sürülüyor. Her ne kadar Atatürk 10 kasım 1938 tarihinde 9’u 5 geçe ölmüş ise de bu onun kalbinin ve nabzının durmasıdır. Gerçekte bir veya iki saniye sonra beyin ölümü gerçekleşir .Pera Palas oteli 101 no’lu odadaki  halı büyüklüğünde ama namaz kılmak için seccade özelliği taşıyan eşya “Atatürk’ün ölüm anını” gösteriyordu. Hiçbir kimse bahsi geçen seccadenin sırrına vakıf olamadı hediye edildiği sırada. Kendisini öldürme teşebbüsünü araştıran Atatürk’e aynı günlerde verilen bu “ölüm anını gösteren seccade” bir insan  insan kaderinin nasıl sonuçlanacağı hakkında ibret dolu bilgiler sunuyordu. Bütün bu olanları öğrendikten sonra  X “Gerçekler ve sırlar ayrıntılarda gizlidir” yazdı not defterine…

-Alıntıdır...

Kaynak: http://cezmyurtsever-ukurovatrkmenlerive.blogspot.com.tr/2011/10/perapalas-otelinde-ataturke-hediye.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder