20 Nisan 2014 Pazar

HAYAT - İNSAN - SOSYAL MEDYA ÜÇLEMESİ

Tanımadığın insanlarla aynı caddelerde yürümek..Aynı cafelerdeki masalara ortak olmak..Ya da aynı kumsallardan denize girmek. İnsan olmak bundan ibaret değil tabi. Aynı kişiye aşık olmak bazen ,aynı yatakta uyumak..Çoğu kişinin aradığı aşkı bulmak. İmrenilmek. Hadi ya bu devirde böyle ilişki dedirtmek. Kıskandırmak insanları. Bazen bağıra çağıra şarkı söylemek bazense susmak. Çok zengin olmak bazen, bazense iflas etmek. Ağlamak çoğu zaman haykırmak, duygularına hakim olamamak bazen. Kimi zaman sinemaya tek başına gitmek. Kitap okumak, yemek yapmak, ev işi yapmak bazen. Kavga etmek, trip atmak, yolculuk yapmak, beklemek, kalabalığa karışmak bazen. Sigara içmek bazılarımız için, sarhoş olana kadar içmek bazıları içinse. Bazıları için konsere gitmek, mektup yazmak, kitap yazmak. Yaşlanmak bazıları için. Bir çok kişi içinse ölümü beklemek umarsızca. Hastalanmak, tedavi görmek, yaşamak için savaşmak. Bazense bir hiç uğruna anlamsız savaşmak. Sonucu varmayan bir yola girmek kimine göre. Manzaraya karşı oturmak, iç çekmek, kariyer yapmaya uğraşmak. İbadet etmek.
Hayat aslında ortak bir yapı. Herkes bu saydıklarımın en az ikisini yaşıyordur. Yaşamıştır muhakkak. Yaşamadım diyenlerin çıkabileceğini sanmıyorum. Herkesin bir hikayesi vardır. Hikayesinde inandığı noktalar vardır. Hikayesiz insan yoktur. Hayatını en anlamsız gören kişinin bile anlamlandırdığı hikayesi vardır aslında. Anlatamıyordur, itiraf edemiyordur kendine. Sakin gözükür, fırtınalar vardır içinde aslında. Yazmıştır. Yazdıklarını yırtmıştır. Yada hiç yazmamıştır. İçine atmıştır her şeyi.
Hiç aynı sokakları paylaştığımız insanları düşündük mü? Mesela karşı kaldırımda haykırırcasına ağlayan ondokuz yaşındaki genç kıza sorduk mu derdin ne diye..Ya da evinden çıkamayan yaşlı komşu teyzeye bir ihtiyacın var mı diye sorduk mu? Sanmıyorum. İnsanlık artık ortak yaşamdansa bireysel yaşama ve sanal ortamda sosyalleşmeye karar vermiştir. Doğru yada yanlış tartışmaya açık bir durumdur aslına bakarsanız. Sevgi denilen şeyi artık sosyal medyada, sanal sitelerde ve sohbet programlarında arar olduk. Eskidendi arkadaş ortamında tanışılıp yaşanan birliktelikler. O kadar eskidim mi yoksa zaman çabuk mu geçiyor bende anlayamıyorum. Ancak anladığım tek bir şey var o da ortama ayak uydurmazsanız kayboluyorsunuz. Kaybolmayacağınız gelecekleriniz için şerefe...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder