19 Eylül 2017 Salı

TEOG SINAVI KALDIRILDI


TEOG sınavı kaldırıldı! TEOG yerine hangi sistem gelecek?

TEOG sınavının kaldırıldığı Milli Eğitim Bakanı, İsmet Yılmaz tarafından bugün duyuruldu. Bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını söyleyen Yılmaz, 'bize güvenin kimsenin kaygılanmasına gerek yok dedi'. Peki TEOG yerine hangi sistem gelecek?


TEOG sistemi kaldırılmalı sözünün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Başbakan Binali Yıldırım ile bu konuda mutabık oldukları ve kısa süre içerisinde yeni sistemin hayata geçirileceğinden şüphesinin olmadığını dile getirmişti. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından TEOG için bir açıklamada MEB müsteşarı Yusuf Tekin'den geldi. TEOG sisteminin kaldırılmasının ardından yeni sistem ne olacak sorusuna bu konuda farklı alternatiflerin değerlendirildiğini sınavsız model uygulamasının da değerlendirilmeler arasında olduğunu dile getirdi. Peki Kasım ayında TEOG sınavı yapılacak mı? TEOG yerine hangi sistem gelecek?
MEB Müsteşarı Tekin: Sınavsız model seçeneği değerlendiriliyor
Milli eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG'un kaldırılmasıyla ilgili olarak "Sınavsız model seçeneği değerlendiriliyor" dedi. Tekin, kasım ayında sınav yapılıp yapılmayacağının kısa sürede açıklanacağını anlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TEOG kaldırılacak açıklaması sonrası yeni model tartışılmayı başlandı. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin  24 TV'de  yeni modele ilişkin konuştu. Yeni modelle ilgili masada çok fazla seçenek olduğunu söyleyen Tekin, "Çalışma grubu oluşturuldu. Sınavsı  model seçeneği değerlendiriliyor. Hepsini çalışıyoruz arkadaşlarımızla. Neticesini sayın Bakanımız, Başbakanımız komuoyu ile paylaşır. Sınavsız bir model olmalı. Sınavsız modelin alt yapısı oluşturulacak. 2013'den beri bizim masamızda sınavsız geçişle alakalı değişik alternatifler mevcut" dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: TEOG sınavı bu sene yapılmayacak
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,TEOG sınavının bu sene yapılmayacağını açıkladı.
Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,gazetecilerin TEOg ile ilgili sorularını yanıtladı. TEOG sınavının kaldırıldığını anlatan Bakan Yılmaz, sınav nedeniyle çocukların yarış atına döndüğünü dile getirdi. Binlerce kişinin merak ettiği "Bu sene TEOG sınavı yapılıp yapılmayacağına ilişki soruya da yanıt veren Bakan Yılmaz, "Uygulanmayacak. Bu sene TEOG yapılmayacak" dedi.
Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/teog-kalkti-mi-meb-mustesari--gundem-2521550/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder