30 Mart 2020 Pazartesi

5 Farklı İpucuyla Mutfağınıza Yeni Bir Nefes Aldırın

5 Farklı İpucuyla Mutfağınıza Yeni Bir Nefes Aldırın


Mutfak belki de evimizin en önemli yerlerinden biri. Mutfakta geçirilen keyifli vakitler, zevkle yapılan yemekler ve aile bireylerinin bir arada yediği unutulmaz lezzetli yemeklere ev sahipliği yapan bu mekana bazı farklı tasarımlar katalım. Hatta bir çoğunu kendiniz bile yapabilir ya da uygun fiyata getirebilirsiniz.
Fikir 1 : Mesela mutfağınızda kendinizin yapacağı bir bitki panosu oluşturabilirsiniz; bitki panonuzda maydonoz, roka, tere, fesleğen vb.. saksıda yetişebilecek aklınıza gelen her bitkiyi kullanabilirsiniz. Yapacağınız şey çok basit öncelikle bir pimaş boru, metal boru yada plastik saksı alıyoruz. Boruların boyutlarına siz karar verebilirsiniz, mutfağınızın alanına göre karar verebilirsiniz. Boruları saksı olacak şekilde iki parçaya bölerek kenarlarını kapatıyoruz ve içine kestane kumu doldurup tohumlarımızı ekiyoruz. Sonrasında tebeşirle yazılabilinecek bir tahta yada duvara yapışan siyah tahta görünümüne yerleştiriyoruz. İsterseniz tahtaların üzerine yetiştireceğiniz bitkilerin isimlerini de yazabilirsiniz.
Fikir 2 : Salıncak raf; hazırlarını da artık çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz bu rafları evlerinizde sizinde yapmanız muhtemel. Yapılacak şey çok basit. İstediğiniz boyutlarda dört adet halat ve bir raf. Rafların her bir kenarından halatların geçeceği şekilde önüne ve arkasına delik açmak ve bu deliklere halat ipini geçirmek sonrası zaten çok basit duvara asılması için iki kancayı duvara sabitleyip asıyoruz. İsterseniz ufak saksı çiçeklerinizi okuduğunuz kitaplarınızı yada sık sık kullandığınız baharatlıklarınızı üzerine koyarak mutfağınıza hem şık bir görüntü kazandırmış olursunuz hem de dolap içinden kar etmiş olursunuz.
Fikir 3 : Bulaşık deterjanınızın ve süngerinizin konulabileceği şamdan. Evet şamdanları artık sadece yemek odalarında değil mutfağımızda da kullanabiliriz. Yapacağımız tek şey eski kullanmadığınız bir şamdanınızı (tek şamdan olmasını tercih edelim) alıp üzerine yuvarlak veya kare bir mukavva oturtmak yada yapıştırmak. Sonrasında dilediğiniz renge boyayabilirsiniz. Renk seçiminde eğer country tarzı yada beyaz bir mutfağınız varsa küf yeşilini önerebilirim.
Fikir 4: Tahta kaşık, karıştırma setlerimizi boyamak. Evet genelde her evde bulunan yıpranmış veya kullanılmayan ancak dolapta duran tahta kaşık, karıştırıcı tahtalar vardır. Atmayıp bunların yarısını aynı rengin farklı tonlarıyla boyayıp mutfak duvarımıza asmaya ne dersiniz. Yapılması gereken tek şey farklı tonlardaki renkeri düzgünce kaşıkları ve karıştırıcıların yarısına kadar boyamak ve onları duvarlarınıza asmak.
Fikir 5: Kahve kupalarınızı asabileceğiniz bir askılık. Eğer modern bir mutfağa sahip değilseniz daha çok country tarzı bir mutfak sahibiyseniz bu fikir size çok iyi gelecektir. Kupaların gerçekten çok yer kapladığı dolaplarımızdan çıkma vakti bence artık geldi. Üç tane tahtayı duvara çakıp bir de onlara kupalarınızın durabileceği metal askılıklar ekleyelim. Sonrada ister beyaza ister naturel renginde bırakalım. En üstteki tahta bölüme kahve zamanı vb.. gibi yazı da yazabilirsiniz. Böylece hem dolaplarınızda fazla yer kaplayan kupalara elveda demiş olursunuz hem de rahatça mutfağınızı yaşayan bir hale dönüştürmüş olursunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder