30 Mart 2020 Pazartesi

Renklerin İhtişamı: Odanızı Aydınlatacak Basit İpuçları!

Renklerin İhtişamı: Odanızı Aydınlatacak Basit İpuçları!




İnsanın en özel, kendine ait zamanının çoğunu evlerinde geçirdikleri tartışılmaz bir gerçek. Bu yüzden evinizde kullanacağınız renkler ve objelerin sizin ruh haliniz üzerinizde oluşturduğu etki büyük rol oynamakta. Doğru renk tercihlerinin doğru odada kullanılması size huzuru, mutluluğu çağrıştırırken tam aksi yanlış renklerin sizi huzursuz ve gerginleştirmesi muhtemel. Örneğin; tutkuyu, heyecanı düşündüren kırmızı renk doğru mekanlarda kullanıldığında insana mutluluk verirken yatak odası ya da çocuk odalarında kullanılması insanın enerjisini düşürür ve sebepsiz gerginliklere neden olabilir. Evinizi dekore ederken açık ton pastel renkleri geniş alanlarda tercih etmeniz ve canlı renkleri objeler ve aksesuarlarla kullanmanız evinizdeki dengeyi sağlayabilir.
Salonlarımızda tercihimizi çok iyi yapmalıyız, çünkü salonlarımızda geçirdiğimiz vakit evin diğer bölümlerinde geçirdiğimiz vakitten çok daha fazla. Ayrıca misafirlerimizi de ağırladığımız salonumuz bir nevi kendi tarzımızı ve hayata bakış açımızı yansıtmaktadır. Bu yüzden doğru renklerin kullanımı pozitif enerji sağlayıp sakin bir ortamı da siz ve misafirlerinize sunar. Sakinleştirici etkileri nedeniyle salonlarımızda mutlaka kullanılması gereken renkler; mint yeşili , uçuk kahve tonları, şampanya, kırık beyaz, uçuk pembe, uçuk mavi olmalıdır. Bunları macenta gri, hardal sarısı gibi eşya veya objelerle taçlandırmanızda mümkündür. Eğer salonunuz çok büyük değil ise mutlaka ayna, lambadır tercihi etmenizi öneririm. Çünkü salona derinlik ve büyüklük katacaktır.
Evimizde vakitimizin çoğunu geçirdiğimiz bir oturma odası varsa, mesela çalışma yaptığımız, müzik dinlediğimiz, kitap okuduğumuz, vb… gibi. Emin olun pastel renklerle döşemek en mantıklısı olacaktır. Zaten iç huzurumuzu sağladığımız bu oda bizi sıkmamalı ve en doğru şekilde hedeflerimize ulaştırmalıdır. Eflatun tonlarının, gök mavisi tonlarının, uçuk pembenin, uçuk grinin kullanılması ve odaya konulacak büyük eşyaların duvarlarınızın renk tonundan en az bir ton koyu olması hayat kurtaracaktır.
Banyolar ise diğer odalara göre daha küçük olduğu için canlı ve ağır renklerin kullanılmamasını öneririm. Banyo demek hijyen demektir. Bu yüzden hijyeni çağrıştırabilecek en olası renkler mavi ve tonları, beyaz, kırık beyaz, mermersi dokunuşlu duvar kağıtları kullanılabilir. Koyu renk, siyah, koyu gri bir kafe lavabosu hissi uyandıracağı için kullanılmaması gerekir. Banyolarımızı mavi, mint yeşili, uçuk pembe gibi aksesuarlarla döşemeniz hem size hem evinize gelecek olan misafirlerinize huzur verecektir.
Yatak odalarımız ise belkide evimizin en önemli yerlerinden biridir. Büyük gardolaplar yerine kullanışlı ufak masif mobilyalar tercih edilebilir. Canlı renklerden mümkün olduğunca uzak durulması gerekir. Uyku düzeniniz önemli olduğu için pastel tonlarda bir yatak odası sizin daha huzurlu uyumanıza yardımcı olacaktır. Siniri azaltan ve huzur veren renkleri düşündüğümüzde bej, beyaz, açık sarı, kum rengi tonları sayesinde sakin bir oda yaratabileceksiniz. Eğer bu renkler çok açık geliyorsa altın renkleriyle duvarlara hareket katabilirsiniz. Obje ve aksesuarlardan mümkün olduğunca uzak durmanız gereken bir alan olan yatak odasında lambadır, ayna ve sofa renklerden oluşan ufak heykeller kullanılabilir.
Belkide evinizde rahat rahat canlı renkleri kullanabileceğiniz bir alan olan çocuk odalarında iki seçenek sunulabilir ya pastel tonlarda aynı yatak odasında uyguladığımız bej, kum rengi, gök mavisi, uçuk sarı, uçuk pembe ya da canlı renklerin olduğu sarı, macenta mavi, yeşil tonları ile içinizdeki çocuğu çıkarabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki çocuk odalarında depolama çok önemli dağınık düzende duran kitaplar, oyuncaklar yerine depolanmış atak kolay ulaşılabilen dolaplar tercih edilmelidir.
Eğer evinizde balkon varsa balkonunuz size yaz mevsimini çağrıştırmalı. Bambu malzemelerin kullanılması size bu havayı yaratacaktır. Duvarlara asacağınız kuş, balık figürleri ve sepet, kasnaklardan oluşan duvarlar sizin iç motivasyonunuzu olumlu yönde etkileyecektir.Ayrıca balkonlarda mutlaka saksı çiçeklerine ve yeşil bitkilere önem verilmelidir.
Mutfaklar ise çok yönlü düşünülebilinir. Ancak eğer yemek yapmayı ve mutfakta vakit geçirmeyi seviyorsanız mutlaka açık renkli mutfakları ya da zıt renkli mutfakları tercih etmelisiniz. Mesela beyaz ve gri tonlarını ya da beyaz ve sarı tonlarını kullanabilir mutfağınızda aradığınız huzuru sağlayabilirsiniz.
Renklerin hayatımızdaki önemi gerçekten yadsınılamayacak düzeyde bu yüzden mutlaka renk kullanımına dikkat etmeli ve yaşadığımız yeri daha huzurlu hale getirmeliyiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder